Idrottsskador

MP Fysio med Reijo i spetsen har idrottsskador lite som specialité. Med stort engagemang inom det lokala idrottslivet och med utgångspunkt i varje enskild individ sätter MPFysio ihop en återhämtningsplan baserad på den mix av ingridienser som bara lång tids erfarenhet och utövning i ämnet kan ge.

Förebyggande eller reaktiv behandling.

Det finns olika nivåer man kan bedriva samarbete på inom idrottsupplägget. Vill man kan man jobba väldigt förebyggande genom att med manuell åtgärd öka rörlighet och arbeta med musklerna nästan innan skadan hinner uppstå. Vid första känning kan MPFysio finnas på plats och åtgärda skador i sin allra första begynnelsestadie.

Man kan också välja den lite enklare vägen, nämligen att man vid känning av skada bokar ett besök hos MPFysio som enligt avtal bokar in idrottaren även på obekväma tider om så önskas.

Olika exempel på upplägg.

 

Det finns både light och avancerad hjälp att få, så dina aktiva håller sig både skadefria och på topp. Här är några olika varianter hur MP Fysio kan bidra.

https://www.mpfysio.se/content/uploads/2018/08/mpfysio0959-300x200.jpg

Rehab-och återbyggnadsfokus

  1. Vi (lagledning + MP Fysio) går igenom skadeläget för varje aktiv atlet.
  2. Därefter bokar vi enskilda träffar med de som är i behov av rehab eller återbyggnadsträning och föreslår lämpligt upplägg på återhämtning.
  3. Atleten/atleterna erbjuds träning i våra lokaler på Quality eller Vänerparken under sin återhämtningstid.

Maxa prestationen, förbättra fysiska svagheter

  1. Vi (lagledning + MP Fysio) träffas och går igenom dagsform för varje atlet.
  2. Därefter bokar vi individuella tider med de som ska erhålla optimerande träning och föreslår lämpligt upplägg.
  3. De aktiva erbjuds träning i våra lokaler på Quality eller Vänerparken under avtalad period.

Stöd vid matcher, massage och stretch mm.

Beroende på beläggningsgrad i övrigt har vi i viss mån möjlighet satt vara med i samband med matcher och är då delaktiga i uppvärmning, massage av stela områden samt ev efterbehandling efter match.

Kontakta Reijo för vidare diskussion om detta upplägg >> reijo@mpfysio.se

https://www.mpfysio.se/content/uploads/2018/08/reijoisokallio-300x200.jpg

Referenser

Vi kan varmt rekommenderar MP Fysio som samarbetspartner gällande idrottskador och återuppbyggnadsträning för våra atleter.

 

För mig som tränare har samarbetet med MPFysio inneburit att jag är fullständigt trygg i att mina spelare får rätt behandling i rätt tid. Vi har flera gånger exempel på oerhört snabba tillfrisknanden vid skador och sådant händer bara om den som ansvarar för återhämtningsupplägget vet vad den gör.
Vänersborgs HC har nu några år samarbetat med MP Fysio och vårt samarbete har fungerat mycket bra. Våra spelare får snabb återkoppling i samband med skada och får även hjälp med uppbyggnadsträningen. Ett väl fungerande samarbete helt enkelt!!