Vad kan en arbetsterapeut göra?

Hjälper dig klara vardagen

Om skada eller sjukdom hindrar dig från att leva livet fullt ut kan arbetsterapi hjälpa dig att klara vardagen, att i stor grad återfå önskad aktivitetsförmåga.

Vad kan en arbetsterapeut hjälpa mig med?

Arbetsterapeuten hanterar allt från handbesvär, stressproblematik, hjälpmedelsbehov, behov av bostadsanpassning till att hitta andra arbetstekniker i vardag såväl som jobbsituationer.

Som arbetsterapeut jobbar man med utgångspunkten att du som individ självständigt ska kunna utföra de aktiviteter du önskar i din vardag. Målet är att bidra till ökad livskvalitet. Det kan handla om allt från handrehabilitering till att förskriva hjälpmedel eller få hjälp med struktur och balans i vardagen.

 

Insatserna kan även handla om anpassning av bostad eller få hjälp med att hitta alternativa arbetsmetoder. Behandlingen kan bestå av att träna upp en förmåga eller att hitta kompenserande tekniker.

Tillsammans kan vi också arbeta förebyggande. Du kanske vill ha stöd och guidning för att kunna leva ett mer hälsosamt liv.

Vi utgår alltid från dina önskemål och behov och vi hjälper dig komma över fysiska såväl som mentala hinder.

Stresskola

De praktiska övningarna består av lättare fysisk aktivitet, andningsteknik och avspänning. De praktiska övningarna består av lättare fysisk aktivitet, andningsteknik och avspänning.

Upplägg:

  • 6 gruppträffar med två veckors mellanrum
  • 6-10 deltagare
  • En lättare hemuppgift att jobba med mellan gångerna

Boka nu

Kontakta mig, Leg. Arbetsterapeut Lena Björendahl, för information och bokning.

 

Fiffiga hjälpmedel och funktioner

Med konsekvens och ihärdighet når du alltid bäst resultat oavsett om det handlar om återhämtning eller smärtlindring. Läs mer om våra två bästa tillvägagångssätt nedan.

Hälsning från en av våra kunder

Lena ger ett härligt, varmt och respektfullt bemötande. Behandlingen hos Lena har varit oerhört givande för mig och rekommenderas starkt.